maanantai 21. joulukuuta 2009

Turun parasta sushia

Kesti kauan tottua sushiin, mutta nyt siihen iskee välillä suoranainen mieliteko. Kaikki kelpaa norimakista nigiriin, ainoa jonka makeus jotenkin tökkii ovat inarit eli tofutaikinaan kääritty riisi.

Turun parhaat sushit löytyvät mielestäni Skanssin Len's Sushigalleriasta. Valikoima on laaja, tiistaisin saa lisäksi jopa raamenit, pöydiltä löytyy söpöt sushinsyöntioppaat, kala on selvästi tuoretta ja laadukasta ja vähän erikoisempiakin makuyhdistelmiä löytyy. Matchalatteakin myyvät mutta se tuntuu usein olevan loppu, liekö syynä suuri suosio. Seesamiset californiarullat ja tonnikalanigirit voisi nimetä erityisherkuiksi. Sushi on sen verran taidelaji, etten itse ole niitä kauheasti kotikokkaillut, tulos kun ei harjoituksen puutteen vuoksi tuppaa kauheasti miellyttämään silmää. Viime vuosina on täälläkin seudulla ilmoiteltu jos jonkinmoisista sushikursseista, pitäsköhän mennä.

Viimeksi söin todella hyvää kotisushia heinäkuussa, kun kaverit olivat valinneet Japaniteeman polttareihini. Alla kuvia heidän herkullisista norimakeistaan. Täytyy pistää johonkin postaukseen kuva polttareiden Totorokakustakin, ikinä ei kukaan ole minulle aiemmin yhtä hienoa kakkua tehnyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti