sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Ryövärit kahvia hinnoittelemassa

Kahvilakahvi on Suomessa tolkuttoman hintaista. Yli kolme euroa pikkukupista cappuccinoa - inflaatiosta viis, onko siinä mitään järkeä? Olisiko joku mummonmarkka-aikaan maksanut kahvikupillisesta kaksikymmentä markkaa?

Japanissa ison kupillisen laadukasta kahvia saa eurolla tai vähän alle, erikoiskahvitkin alle pariin euroon. Joka paikasta löytyvistä automaateista voi napata espressotölkin tai jonkun monista muista kylmistä ja lämpimistä kahvijuomavaihtoehdoista eurolla.

Suomalainen kahvinhintakapina, missä viivyt?

1 kommentti:

  1. samaa mieltä. Tai jos edes saataisiin yleistymään ruotsalainen påtår, eli santsikuppi samaan hintaan, niin kahvilakaynnit saattaisivat ainakin mulla lisääntyä.
    Kunnyt kuitenkin miettii päässään raaka-aineen hinnan (vrt. pullo-olut, viinilasillinen tms.), kahvissa on aika mojovat katteet kun se aika usein kuitenkin on vielä ei-premium/luksuslaatuista. Peruskahvin ei tarvitsisi olla paria euroa enempää, mieluummin vähän alle. tai olis edes happy hourit!

    VastaaPoista