maanantai 21. joulukuuta 2009

Pikaista lohipastaa

Olin sopinut meneväni hyvän ystävän kanssa Turun vanhanajan joulumarkkinoille, mikä osoittautui loistoideaksi. Saimme raitista ilmaa ja tuli nautittua tuomiokirkkoalueen maisemista lumituiskussa. Olen iloinen joulukaupunkiprojektin tänne houkuttelemien turistien puolesta: kerrankin Turku näyttää siltä kuin postikorteissa!

Joulumarkkinot tarjosivat aika vähän uutta; ihan mukavia käsitöitä oli tarjolla mutta ruokapuolen innovaatiot olivat aika heppoisia. Liekö sekin vaikuttanut että oli markkinoiden viimeinen päivä.

Kävimme lounaalla Aboa Vetus & Ars Nova -museon Aula Café:ssa, joka tarjosi pirteän jouluhenkisen buffetin. Salaattipöydässä oli mm. marinoituja viherpapuja, ihania oliiveja, vihersalaattia, kevyttä kaprisperunasalaattia, marinoituja katkarapuja, savulohta... Lämminruokapuoli koostui lihan lisäksi tähtianiksella maustetuista uunijuureksista ja lanttulaatikosta. Ihania kakkujakin oli tarjolla, mutta pidän parin päivän karkkilakkoa ennen joulunpyhien herkuttelua...

Kotiin päästyä piti saada äkkiä jotakin nopeaa aikaiseksi, joten käväisin kaupassa pikavauhtia. Teki mieli pastaa, lopputulos oli sangen onnistunut.

Pikainen lohipasta


200-250g kylmäsavulohta
1 sipuli silputtuna
nippu kevätsipulia silputtuna
1 ruukku basilikaa (tai tilliä)
1 rkl sweet chili -kastiketta
1/2 rkl dijonsinappia
mustapippuria
Forest Blend-mausteseosta (yleensä en harrasta valmisseoksia mutta tämä on aromikas poikkeus)
1 prk ruokakermaa


kolmivärispagettia


1. laita spagettivesi tulelle
2. kuullota sipuli, kuutioitu savulohi ja pieneksi silputtu kevätsipuli pannulla
3. lisää ruokakerma ja mausteet ja väännä levy ykköselle.
4. laita spagetti kiehumaan 
5. kun spagetti on kypsää, lisää kokonaiset basilikanlehdet
6. tarjoa kuumana spagetin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti