Onneksi reseptit eivät kuulu tekijänoikeuden piiriin, muuten en voisi levittää ilosanomaa maailman upeimmasta suklaamuffinssiohjeesta. Laatijoina ovat Antti Vahtera ja Visa Nurmi (hyvä Suomi!). Kuten he alkuperäisohjeen yhteydessä mainitsevat, kannattaa tarjota kuumana jätskin kera heti suoraan uunista, "ettei lumous haihdu" eli muffinssit eivät kerkeä tiivistyä.
Suklaamuffinssit
100g tummaa suklaata
100g voita
80g sokeria
2 kananmunaa
70g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
(suklaapaloja)
1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Sulata suklaa ja valuta se ohuena nauhana samalla sekoittaen vaahtoon
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen
4. Lisää munat yksitellen
5. Kaada taikina muffinssipellin syvennyksiin
6. Työnnä sisälle syvennyksiin taikinan sekaan halutessasi suklaapaloja
7. Paista 200 asteessa 8-10min, varo palamista
Kiitos tästä ohjeesta!
VastaaPoistaEtsin pitkään juuri tämäntyyppistä jälkiruokaa, mutta nyt se on löytynyt! Kunhan muistaa paistaa maltillisesti, ettei mene liian kuivaksi. :)