sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Leivonnainen lapsuudesta




Aikuisille suklaasta leipoessa suosin yleensä oikeaa suklaata (pelkän kaakaojauheen sijasta) sisältäviä ohjeita. Lastenkutsuteemaisiin pikkujouluihin halusin kuitenkin tehdä itselleni muistorikasta leivonnaista: mokkaruutuja eli suklaaneliöitä. Kun olin ala-asteella oli näytä kaikissa koulun myyjäisissä ja ne menivät kuin kuumille kiville. Ohjeita löytyi netistä monena versiona, tämä on oma muunnelmani ja ainakin oma makumuistini oli tosi tyytyväinen eli olivat samanlaisia kuin ne vaahtosammuttimen korkuisena herkuttelemani. Kuorrutetta pitää olla paljon, ja koristeena pyöreitä monivärinonparelleja, eikö vain?

Suklaaneliöt eli mokkaruudut

6 munaa
4,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kaakaojauhetta
7,5 dl vehnäjauhoja
2,25 dl maitoa tai kermaa
250g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
0,75 dl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Lisää lopuksi maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista 225C n.12-15 min.


Kuorrutus:
 Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe ja lisää sulatettu voi sekä kahvi vähitellen kunnolla sekoittaen, kunnes seoksesta tulee sopivan paksuista. Levitä kuorrutus jäähtyneelle taikinalevylle. Koristele nonparelleilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti