maanantai 28. joulukuuta 2009

Kevyempää välipäiviksi




Ajattelin elellä joulun raskaiden laatikoiden jälkeen salaattilinjalla (ainakin uuteenvuoteen asti). Seuraavan salaatin kehittelin kesällä, mutta aineksia pitäisi löytyä ympäri vuoden. Nimesin sen kaikella rakkaudella ituhipin salaatiksi.


Ituhipin salaatti kahdelle

1 pkt marinoitua kovaa tofua
1 ruukku vehnänorasta
1 ruukku basilikaa
1 ruukku tammenlehväsalaattia tai 1 pehmeälehtinen keräsalaatti
4 (tai kaksi isoa) porkkanaa
1 rasia keltaisia kirsikkatomaatteja
2 omenaa
hummusta
mustapippuria
sitruunamehua
oliiviöljyä

1. Leikkaa tofu 4 "pihviksi", sivele pinta molemmin puolin öliiviöljyllä ja pariloi/paista/grillaa niitä 3-5minuuttia
2. Huuhdo ja linkoa salaatinlehdet ja asettele ne kahdelle lautaselle pediksi
3. Silppua kourallinen vehnänorasta per lautanen ja sirottele päälle. Tee sama basilikalle.
4. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit ja sirottele ne lautasille
5. Raasta porkkanat ja levitä raaste lautasille
6. Levitä 2 rkl hummusta raasteen sekaan
7. Kuutioi omenat pieneksi ja sirottele lautasille
8. Pirskota päälle sitruunamehua ja sirottele päälle mustapippuria
9. Aseta salaatin päälle tofupihvit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti