perjantai 18. joulukuuta 2009

Smör, tervetuloa Turkuun!

Kun välillä on huokaillut Turun ravintolatarjonnan näennäisestä yksipuolisuudesta ja ketjukeskeisyydestä, on ihana huomata että toivoakin on. Kävimme testaamassa uutukaisen Smör-ravintolan joka sijaitsee aivan pääkirjaston nurkilla jokirannassa kauniisti remointoidussa tilassa puutalon alakerrassa. Sisustus on skandinaavisen niukkaa mutta valaistus ja tekstiilit tekevät siitä kodikkaan. Ravintolasali ei ole liian suuri vaan sopivan intiimi, akustiikka toimii jotta kuulee vieruskaverin puheen eikä vain naapuripöydän kännikailotusta.

Ja entäs ruoka! Modernia suomalaista (kaikissa positiivisissa merkityksissä), teknisesti moitteetonta, innovatiivista, liikaa kikkailua on vältetty ja on keskitytty luomaan alati vaihteleva, sopivan suppea sesonkilista jotta sen kaikki annokset voidaan tuottaa tasalaatuisesti ja taitavasti. Alkupalaksi söimme koko seurue fantastista kurpitsakeittoa joka oli jotakin ihan muuta kuin peruskasvissosekeitto. Pääruokana nautin huolella haudutettua lammasta juureksilla. Jälkiruuan tilalle nautin kahvin, mutta muiden annoksia närpittyäni olen varma että myös jälkkäripuoli on hallussa.

Hintataso ei toki ole Rosson kanssa samalla viivalla, mutta mieluumin maksan hieman ekstraa oikeasti laadukkaasta ravintolaruuasta kuin menen pettyneenä kotiin mössöaterian jälkeen.

Smöriin voit tutustua ravintolan www-sivuilla.

2 kommenttia:

  1. Turun ravintolatarjonnan yksipuolisuus? No tästä kirjoituksesta on jo aikaa. Turussa on jokirannassa pelkästään 10 ravintolaa joista 1 on ketjuravintola. Olen ihmetellyt kaikialla muualla Suomessa huonolaatuista ravintolatarjotaa! Poikkeuksena tietysti Hesa mutta pistän vaikean - kertokaa mistä saa hyvää ruokaa Espoossa? Aina kun ei työpäivällä viitsi lähteä keskustaan...

    VastaaPoista
  2. Olen täysin samaa mieltä: kolmessa vuodessa on tapahtunut Turun ravintolatarjonnan suhteen todella paljon! Mami, Stefan's, Roccan uudistuminen ym... Myös kahvilatarjonta on monipuolistunut huomattavasti!

    VastaaPoista