sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Mitä oikein pistämmekään suuhumme?


Tätä Mats-Eric Nilssonin kirjaa on tullut viime aikoina suositeltua todella monelle. Laput putosivat silmiltä monessa suhteessa, kun luki tätä paljastavaa opusta. Nilsson kertoo, miten modernit einekset tuotetaan, miten niiden kehnojen ja vähäisten raaka-aineiden mauttomuutta manipuloidaan järjettömillä määrillä lisäaineita, ja miten todella terveellinen ja aito ruoka alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.
Jopa parilointiraidat voidaan eineslihoihin tuottaa entsymaattisesti. Erilaisille puusavuille on omat arominsa. Maissin eri muodot ovat ainesosina mitä mielikuvituksellisimmissakin elintarvikkeissa. Bulkkiaineena, eli massan lisääjänä on Suomessakin käytetty esim. puuvillaa. Etkö usko? Tsekkaa Känkky.comin poikien suuri mikropitsatesti.

Lähiruoka kunniaan, luomunkin arvosta olen kirjan lukemisen jälkeen vakuuttuneempi kuin ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti