Design-burgerit
Tomaattirelissi
2 rasiaa miniluumu- tai kirsikkatomaatteja puolitettuna
4 rkl raastettua parmesaania
kuivattuja yrttejä
mustapippuria, savuaromista suolaa
valkosipulijauhetta
1 paprika paloiteltuna
oliiviöljyä
raastettua sitruunankuorta
3 rkl balsamiviinietikkaa
1. Uuni 200 asteeseen
2. sekoita ainekset kulhossa ja levitä leivinpaperitetulla pellille
3. paista kunnes kypsiä ja hivenen mustaa paistuneimmissa kohdissa
4. lisää balsamiviinietikka ja soseuta nopeasti jättäen "sattumaiseksi"
Kurkkukastike
puolikas kurkku raastettuna
1 prk kevytkermaviiliä
Salsaa
Joko valmissalsaa tai itsetehtyä
Kasvikset
Hienoksi suikaloitua jäävuorisalaattia
Pihvi- tai terttutomaattia ohuina viipaleina
Karamellisoitu sipuli
2 punasipulia
2 rkl hunajaa
oliiviöljyä
1. suikaloi sipulit
2. kuullota sipulit pehmeiski oliiviöljyssä
3. lisää hunaja ja kääntele kuumalla pannulla kunnes sipuleilla pehmeä ja hieman tahmainen koostumus.
Jauhelihapihvit
60-700g naudan paistijauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
4 rkl chiliöljyä
1 rkl paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1 rkl kuivattuja yrttejä
1 rkl mustapippuria
1/2 rkl savuaromista suolaa
1/2 rkl valkosipulijauhetta
Sekoita ja muotoile 8 ohueksi pihviksi. Paista oliiviöljyssä kuumalla paistinpannulla kääntäen vain kerran jotteivät mehut karkaa.
Sämpylät
8 kpl valmiita hampurilaissämpylöitä, itse leivottuja sämpylöitä tai muita vehnäsämpylöitä. Lämmitä noin 4 min uunissa ritilällä päällipuoli alaspäin.
Burgerien kokoaminen
1. pohjalle sämpylän pohjaosa
2. päälle salaattia reipas kourallinen
3. pihvi
4. sipulia
5. tomaattiviipaleita
6. kansi
7. lautaselle burgerin viereen reilut lusikalliset relissia, salsaa ja kurkkukastiketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti