Tiramisu on helppotekoinen, syntisen mehevä ja vaikkapa uudenvuodenaaton illanistujaisiin sopiva jälkiruoka. Aidoista aineksista tehty tiramisu on ihanaa, mutta niin tuhtia tavaraa että santsit on parempi jättää väliin. Kakkua on kuitenkin helppo keventää muutamalla niksillä, jotka eivät muuta lopputulosta niin paljoa että kakku pitäisi nimetä uudelleen (vrt. kaikenmaailman Pirkka-lehden mansikkamisut...).
Höyhenenkeveä tiramisu
2 valkuaista
2 keltuaista
3 rkl sokeria
1 prk vanillaa
1 prk (noin 200g) kevyttä, maustamatonta tuorejuustoa (esim. 13% Viola)
8dl kahvia
2 rkl rommia
tummaa kaakaojauhetta
savoiardi-keksejä tai 3 pyöreää sokerikakkupohjaa (käytän itse aina jonkin verran sokerikakkupohjaa koska siitä revityillä paloilla on helppo tilkitä keksien välisiä rakoja kulmissa; jos käyttää pyöreää vuokaa lienevät sokerikakkupohjat kätevimpiä; jos käytän sokerikakkupohjia valelen ne kahvilla kun taas savoiardit upotetaan kahviin ja nostetaan heti ylös - niitä ei siis lilluteta kahvissa vaan ainoastaan alas-ylös)
1. vaahdota vanilla
2. vaahdota valkuaiset
3. vaahdota sokeri+keltuaiset
4. sekoita tuorejuusto keltuaisseokseen
5. yhdistää tuorejuustoseos ja kermavaahto, älä vatkaa vaan kääntele ne yhteen
6. lisää joukkoon valkuaisvaahto
7. sekoita rommi kahviin
8. laita pyöreän vuoan pohjalle 1 sokerikakkkupohja ja kastele perinpohjaisesti kahvilla
9. päälle tasainen kerros vaahtoa
10. seuraavaksi sokerikakkupohja, kastele kahvilla
11. toinen vaahtokerros
12. viimeinen sokerikakkukerros, kastelu kahvilla
13. päälle loput vaahdosta
14. siivilöi päälle runsaasti kaakaojauhetta
15. seisota jääkaapissa vähintään 3h ennen tarjoilua
- jos haluaa aidomman version, voi korvata tuorejuuston mascarponella
- rommin voi jättää pois tai vaihtaa baileysiin / kahluaan
- vanillan voi korvata tavallisella kermavaahdolla, mutta silloin kakusta tulee mauttomampi
Täällähän on jo vaikka ja mitä! Mielenkiintoisia reseptejä! Taidankin jäädä tutkimaan. :)
VastaaPoista