Alkuperäinen ohje on Gordon Ramsayn keittokirjasta "Fast Food". Olen muokannut sitä hieman talviseen suomalaiseen raaka-ainevalikoimaan istuvammaksi. Kevyenoloisia, koska taikina on lehti- eikä perusvoitaikinaa.
Pesto-tomaattitortut
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pesto:
100g pinjansiemeniä
2 ruukkua tuoretta basilkaa
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria, karkeaa suolaa
3 rkl jauhettua parmesaania
3 valkosipulinkynttä
Laita aineet kulhoon. Soseuta/jauha. Jos mahdollista, anna maustua yön yli jääkaapissa. Ennen käyttöä sekoita hyvin.
Lehtitaikinalevyjä
Kirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa
Tuoretta tai pakastettua rosmariinia
Jauhettua parmesaania
Purjoa, ruohosipulia
Oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria
Leikkaa lehtitaikina neliöiksi ja laita neliöt uunipellille. Levitä kullekin nliölle noin 1 rkl pestoa. Ripottele päälle karkeasti silputtua basilikaa, tomaatinpuolikkaita, hienonnettua purjoa ja hienonnettua ruohosipua. Ripottele päälle suolaa, pippuria, reippaasti parmesaania. Lopuksi valuta ohuena norona noin 1 rkl öljyä per kolme neliötä.
Paista uunissa tiheään seuraten, kunnes taikina on noussut, kuivanut ja saanut tummanruskeaa väriä. Tarjoa lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti