maanantai 28. joulukuuta 2009

Herneiden keitto

Sopivan kevyttä välipäivien ruokaa, ja maku on pirteämpi kuin perinteisessä rokassa.



Herneiden keitto

225g keitettyjä kikherneitä huuhdottuina ja valutettuina (esim. 1 tölkki GoGreen-sarjan käyttövalmiina kikherneitä)
1 pss pakasteherneitä
1 sipuli
1 nippu tuoretta persiljaa
3 rkl öljyä
1 litra vettä
2 kanaliemikuutiota
puolen sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

1. Soseuta sipuli ja persilja tahnaksi, lisää tarv. 1-2 rkl öljyä jotta tahnasta tulisi tasaista
2. kuullota tahna öljytilkassa miedolla lämmöllä
3. lisää kikherneet, kääntele joitakin minuutteja
4. lisää neste ja liemikuutiot, keitä 10 min
5. lisää pakasteherneet ja keitä vielä 10 min
6. soseuta osittain, jotta jää sattumaiseksi. lisää sitruunamehu ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti