keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Väli-Amerikkahenkiset burgerit



Teki mieli kunnon burgeria - terveellisempänä versiona kuin mitä ravintoloiden majoneesia tursuava tarjonta on, pikaruokaloista puhumattakaan. Ohjeessa on hivenen Meksikolaista henkeä avokadoineen ja salsoineen, mutta texmexlinjalle asti ei ole menty. Veget voinevat iskeä sisään jauhelihapihvin sijasta paksun, grillatun savutofuviipaleen.

Väli-Amerikkahenkiset burgerit 


4 hampurilaissämpylää halkaistuna
2 punasipulia
1 rkl balsamicoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 avocado
1 prk kermaviiliä
1/2 prk valmissalsaa
8 salaatinlehteä
3 tomaattia


Jauhelihapihvit:
300g jauhelihaa
1 prk tuoretta oreganoa
1/2 rkl mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus korianteria
1/2 dl korppujauhoja
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 iso sipuli silputtuna
öljyä paistamiseen


1. Viipaloi tomaatit, kuori ja viipaloi avocado, pese ja kuivaa salaatinlehdet.
2. Valmista pihvitaikina huoneenlämpöisistä aineksista sekoittamalla ainekset käsin
3. paista 3,5min kummaltakin puolelta (käännä vain kerran etteivät mehut karkaa)
4. kääri pihvit folioon; älä puhdista pannua
5. kaada pannulle muutama rkl öljyä ja lisää suikaloitu punasipuli, hunaja ja balsamico
6. paista kunnes sipuli on pehmennyt ja pinnaltaan hieman karamellisoituneen oloista
7. kokoa burgerit: paahda sämpylät, pohjalle salaattia, sitten punasipulia, avocadoa, kermaviiliä; seuraavaksi pihvi, tomaattiviipaleita, salsaa ja salaattia; sämpylän päällikansi päälle

1 kommentti: