perjantai 22. tammikuuta 2010

Mustikkacupcaket



Leivoin töihin vietäväksi cupcakeja; sinne tuo moni satunnaisesti jotakin pientä, ja olen jo sen verran monta kertaa muiden tuomisilla herkutellut että oli aika kokkailla itsekin jotakin. Reseptin pohjana on jälleen The Hummingbird Bakery Cookbookin vaniljacupcakeresepti ja tuorejuustokuorruteohje samasta kirjasta.

Mustikkacupcaket

1/2 pss pakastemustikoita
120g vehnäjauhoja
140g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g voita tai leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
120ml maitoa
1 muna
1/2 tl vamilja-aromia

Lämmitä uuni 170 asteeseen

1. yhdistä kuiva-aineet rasvaan ja käytä monitoimikonetta kunnes seoksen rakenne on hiekkamainen
2. haarukalla vispaten sekoita muna, maito ja vanilja-aromi
3. kaada puolet munaseoksesta taikinaan käyttäen konetta matalalla teholla, nosta sitten tehot korkealle hetkeksi jotta kokkareet tasoittuvat
4. laske teho kohtuulliseksi ja kaada loput munaseoksesta mukaan
5. asettele paperivuokia muffinssipellin koloihin; kaada jokaisen paperivuoan pohjalle noin 1 rkl pakastemustikoita
6. lusikoi päälle taikinaa niin, että noin 2/3 paperivuoasta on täynnä
7. paista noin 20-25min kunnes sormella painettaessa ponnahtavat takaisin muotoonsa eikä tikkuun tartu mitään


Kuorrute:
125g maustamatonta tuorejuustoa
50g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
300g tomusokeria
1-2 rkl pakastemustikoista valutettua mehua


Laita rasva ja tomusokeri monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta kunnes seos on tasaista. Lisää kerralla tuorejuusto ja käytä konetta ainakin 5min kunnes seos on pehmeää ja sileää. Lisää lopuksi mustikkamehu jotta kuorrute saa väriä. Leikkaa cupcakejen "nupit" pois jotta pinta tasoittuu, levitä päälle kuorrutetta (voit myös pursottaa) ja koristele haluamallasi tavalla. Kuvien cupcaket on koristeltu jogurttikuorrutetuilla mansikoilla.


2 kommenttia: