keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Mehevät fenkoli-porkkanasämpylät



Näin keskellä viikkoa teki mieli jotakin arkisen terveellistä. Muuntelin siis muutamaa tuttua sämpyläreseptiä ja lopputulos oli hyvinkin mehevä.


Fenkoli-porkkanasämpylät

4 dl porkkanaraastetta
1,5 dl vettä
3,5 dl rasvatonta maitoa
1,5 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl spelttileseitä
4 dl sämpyläjauhoja
noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1/2dl öljyä


voitelu: kananmunaa
pinnalle: seesaminsiemeniä


1. lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi ja liuota kuivahiiva siihen
2. lisää mausteet ja porkkanaraaste
3. lisää leseet ja sekoita tasaiseksi, voit jättää hetkeksi turpoamaan
4. lisää puolet jauhoista jos käytät yleiskonetta, alusta desi kerrallaan jos teet käsin
5. loppuvaiheessa lisää öljy (taikinan tulee olla melko tiivistä)
6. anna kohota peitettynä
7. jaa taikina 2 osaan, leivo pitkiksi tangoiksi, jaa tangot 14 palaan, pyöritä ne pyöreiksi sämpylöiksi
8. voitele pinta ja ripottele leseitä päälle
9. paista 200 asteessa alimmalla tai keskitasolla 15-25 min uunista riippuen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti