sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Thaimaalainen rapu-kookoscurry


Toisin kuin Intian ruokasuuntaukset, jotka luottavat pitkälti erilaisten mausteseosten luomaan makujen yhteisharmoniaan, Thai- ja Japanin keittiöt pyrkivät antamaan eri ainesosien maistua itseltään ts. erottua ruokalajeissa muiden aineksien mauista. Thaimaalaisiin mausteisiin tutustuminen antaa lähes rajattomat mahdollisuudet hyödyntää kevyesti, freesisti ja nopeasti sitä, mitä lähikaupan vihanneshyllyssä milloinkin sattuu olemaan. Tämä on muunnelma useista eri ohjeista; lämpimänmakuinen herkku äyriäisten ystävälle. Jos ei saksiniekoista tykkää voit korvata ravut kalalla tai broilerillakin.

Thaimaalainen rapu-kookoscurry

Mausteseos:
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuminansiemeniä
1 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 pientä kuivattua chiliä
2 pientä sipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 tl jauhettua inkivääriä
1 limetinlehti
1 tl kuivattua sitruunaruohosilppua
1 rkl kalakastiketta (nam pla)
2 rkl öljyä


150-200g ravunpyrstöjä
2 dl kookosmaitoa
2 paprikaa suikaloituna
70-100g bambusuikaleita
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl kalakastiketta (nam pla)
1 rkl ruokosokeria


tarjoiluun: basmatiriisiä


1. laita mausteseosaineet kulhoon tai tehosekoittiman säiliöön ja jauha/soseuta
2. kuullota seosta wokissa noin 2 min; laita riisin keitinvesi kuumenemaan
3. lisää bambu ja paprika; wokkaa noin 3min
4. lisää loput aineet ja anna hautua hiljaisella lämmöllä kunnes riisi on kypsää
5. tarjoa keitetyn riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti