maanantai 11. tammikuuta 2010

Mustikka-sitruunavaahtomaljat



Trifle-tyyppiset kerrostetut maljat ovat nopea, helppo ja silti näyttävä tapa tarjota jälkiruokaa. Kiireisen perheenäidin ilo tai pieleen menneen kakun korvaaja juhlissa... "Vaahto-osana" voi olla kermavaahtoa, vanillatyyppistä valmistetta, rahkaa, jogurttia tai jäätelöä. Kuvan maljoissa on käytetty keskitalviteknisistä syistä pakastemustikoita; ihanimmat mahdolliset maljat syntyvät kesän tuoreista marjoista.

Mustikka-sitruunavaahtomaljat (4 maljaa)

1 prk sitruunamaustettua rahkaa (esim. valio)
1/2 prk vispautuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
2 digestive- tai muuta murustuvaa keksiä
1,5 pussia pakastemustikoita tai (mieluiten) vastaava määrä tuoreita mustikoita
1 tl Gallianoa tai muuta vanilja/mustikka/sitrusmaustettua likööriä


1. vispaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi
2. sekoita vaahtoon likööri ja rahka
3. kerrosta aloittaen marjoista, seuraavaksi vaahtoa ja keksinmuruja, sitten taas vaahtoa jne
4. päällimmäiseksi vaahtokruunu ja muruja sekä muutama valittu mustikka, päällikerrosta voi koristella myös esim. suklaarouheella, pähkinöillä, kaakaojauheella tai muulla vastaavalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti