torstai 21. tammikuuta 2010

Creme brulee - hillacupcaket



Tämä kehitelmä syntyi, kun bongasin ruokakaupan alekorista creme brulee -valmissekoitusta. Lopputulos on melkoisen makea mutta maistunee erityisesti hillan ystäville vaikkapa lakkaliköörin kanssa juhlajälkiruokana. Cupcakejen pinnasta tuli harvinaisen rapea, pysyivät hyvin kasassa kuorrutusvaiheen aikana.

Creme brulee - hillacupcaket

2 dl pakastettuja tai tuoreita hilloja
100g vehnäjauhoja
30g creme brulee -valmissekoitusta (esim. Dr Oetker)
130g fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g voita tai leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
120ml maitoa
1 muna
1/2 tl vanilja-aromia


Lämmitä uuni 170 asteeseen


1. yhdistä kuiva-aineet rasvaan ja käytä monitoimikonetta kunnes seoksen rakenne on hiekkamainen
2. haarukalla vispaten sekoita muna, maito ja vanilja-aromi
3. kaada puolet munaseoksesta taikinaan käyttäen konetta matalalla teholla, nosta sitten tehot korkealle hetkeksi jotta kokkareet tasoittuvat
4. laske teho kohtuulliseksi ja kaada loput munaseoksesta mukaan
5. asettele paperivuokia muffinssipellin koloihin; lusikoi vuokiin taikinaa niin, että noin 2/3 paperivuoasta on täynnä
7. paista noin 20-25min kunnes sormella painettaessa ponnahtavat takaisin muotoonsa eikä tikkuun tartu mitään


Kuorrute:
250g tomusokeria
80g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2 rkl lakkalikööriä
noin 2 rkl maitoa


Laita rasva ja tomusokeri monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta kunnes seos on tasaista. Lisää noin teelusikallinen kerrallaan ensin likööri ja sitten maito ja käytä konetta ainakin 5min kunnes seos on pehmeää ja sileää. Leikkaa cupcakejen "nupit" pois jotta pinta tasoittuu, levitä päälle kuorrutetta (voit myös pursottaa) ja koristele noin teelusikallisella lakkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti