torstai 14. tammikuuta 2010
Meksikolainen keitto ja nachoja
Keitto-ohje on muunnos Vivi-Ann Sjögrenin ohjeesta. Alkuperäisohjeessa käytetään kokonaisia maissintähkiä, joka tekee syömisestä aika hankalaa. Keittoon voi surutta heittää jauhelihakastikkeen, kanaruuan tai kinkkupaketin jämät, alkuperäismuodossaan kelpaa vegaanillekin. Tämä on jo kaveripiirissämme legendaarinen illanistujaisohje, vegeruuille irvistelevät miehetkin usein unohtavat syövänsä kasvisruokaa kun tätä on tarjolla.
Tulisuuden voi säätää haluamakseen vähentämällä maustemääriä (erityisesti chili ja mustapippuri), seuraamalla ohjetta tarkkaan tulee melkoisen tujua tavaraa. Nachot kuuluu heittää soppalautaselle ja antaa niiden pehmentyä ja sekoittua keittoon. On tärkeää, ettei liemi jä laihaksi, sen kuuluu olla tummanpunaista ja sakeanaan mausteita.
Meksikolainen keitto ja nachoja
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl paprikajauhetta
(1 paprika)
1/2 tl cayennepippuria
1 tl jauhettua chiliä
4 voimakasta pientä kuivattua chiliä siemenineen (tai ilman)
2 rkl öljyä
2 prk tomaattimurskaa
2 kesäkurpitsaa kuutioituna
2 pientä pussia pakastemaissia
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl kanafondia
1 lihaliemikuutio
1 rkl yrttimausteseosta
3 rkl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
Tarjoiluun: limettimehua, nachoja
1. Kuullota sipulit, mahdollinen paprika ja mausteet - lukuun ottamatta yrttejä - öljyssä; varo etteivät mausteet pala vaan juuttuvat kunnolla sipuliin
2. Lisää tomaattimurska, kesäkurpitsa ja maissi sekä kasvismausteseos ja liemikuutio, sokeri sekä fondi
3. Keitä kohtuureippaalla lämmöllä kunnes kesäkurpitsa on muuttunut täysin punertavan läpikuultavaksi ja liemi on sakeaa
4. Tarjoa nachojen ja limettimehun kanssa (limettimehua voi kukin pirskotella annokseensa haluamansa määrän)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Meksikollla on puolikas mun sydämestä, oltiin siellä häämatkalla <3 Tämä ruoka kuulostaa ihanalta! Ja makua varmasti löytyy :)
VastaaPoista