lauantai 2. tammikuuta 2010

Possu-seesamwok


Wokkaus on kätevä tapa saada nopeasti terveellistä, kasvispitoista ruokaa aikaiseksi arkena, kun ei jaksa tuntikaupalla seistä höyryäviä kattiloita vahtimassa. Suurin osa valmistusajasta kuluu ainesten pilkkomiseen, itse kypsennys vie vain hetken. Makuja voi vaihdella loputtomiin, kokeilla uusia mausteita ja säveltää mielin määrin. Valmiita wokkiseoksiakin on sen verran montaa lajia tarjolla että helpoimmillaan ainekset saa pataan tirisemään muutamassa minuutissa. Parasta tietysti on käyttää tuoreita, valikoituja aineksia pakastetun valmissekoituksen sijasta. Jos ostaa valmiin sekoituksen, kannattaa välttää valmiiksi maustettuja "aterioita" - ovat usein ankean, miedon ja aina saman makuisia.

Possu-seesamwok

noin 400g possusuikaleita
2 isoa tai 3 pienempää porkkanaa tikuiksi leikattuna
300g vihreitä papuja (jos käytät pakastettuja, sulata ne mikrossa ennen wokkiin lisäämistä)
1 paprika suikaloituna
3 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä (esim. GoGreen)
3 rkl sweet chili -kastiketta
1 rkl kalakastiketta (nam pla)
1,5 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl kuivattua sitruunaruohosilppua
1/2 tl kuivattua voimakasta chiliä
mustapippuria, merisuolaa
kasviöljyä

1. kuumenna öljyä wokin pohjalla, lisää joukkoon kuivattu chili ja sitruunaruoho
2. lisää porkkanasuikaleet ja kuullota kunnes pehmenevät hieman
3. lisää possusuikaleet ja tiheään lastalla käännellen kypsennä kunnes liha on lähes kypsää
4. lisää paprika ja seesaminsiemenet, kastikkeet ja suolaa ja pippuria maun mukaan, kääntele lastalla joitakin minuutteja
5. tarjoa nuudelien tai riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti