lauantai 2. tammikuuta 2010

Autenttiset browniet

Katharine Hepburn rakasti brownie-nimisiä leivoksia, ja kun hänen ohjeensa julkaistiin naistenlehdessä tuli leivonnaisesta klassikko. Oma ohjeeni, joka pyrkii mahdollisimman lähelle Katharinen reseptiä, on julkaistu "Glorian uusi ruokakirja" -teoksessa. Koostumuksen tulee olla tiivis, pintakuiva, sisältä sitkeän mehevä. Eri resepteissä käytetään eri pähkinöitä, itse suosin hasselpähkinärouhetta - se pehmenee sopivan hampaissa joustavaksi uunissa. Brownieista on paljon reseptimuunnoksia erityisesti suklaakeittokirjoissa, osa niistä kuitenkin menee niin överiksi että brownie-taikinan hieno pähkinäinen  maku peittyy.

Browniet

Huom! Jos haluat käyttää leipomiseen tavallista uunipeltiä, tee tuplataikina.

noin 70g suklaata
100g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2 dl rouhittua pähkinää (itse käytän hasselpähkinää mutta muukin käy)

1. lämmitä uuni 175 asteeseen
2. voitele ja jauhota (jos käytät teflonvuokaa tai leivinpaperia, ei tarvitse voidella) noin 20cm x 20 cm vuoka
3. sulata suklaa ja voi pienessä kattilassa lempeällä lämmöllä jatkuvasti hämmentäen
4. sekoita muut aineet kulhossa ja lisää suklaaseos
5. levitä vuokaan ja paista 30-40 minuuttia
6. jäähdytä vuoassa/pellillä ja leikkaa neliöiksi
7. tarjoa jäätelön tai vanillan kanssa

Monissa ohjeissa lisätään taikinaan rusinoita tai muita kuivahedelmiä, loraus rommia tai muuta alkoholia.

1 kommentti: