keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Kvinoa-halloumisalaatti


Ohje on brittien Channel4-kanavan ruokaohjelmasta Taste of Bath, kokkina Helen Lawrence. Yleensä jos mainitsee Suomessa kvinoan eli quinoan, on vastaus "mikähäh?". Kvinoa sopii erinomaisesti karppitietoiseen syömiseen korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta, lisäksi se on luontaisesti gluteiiniton. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla kokonaisia kvinoansiemeniä, oikealle rikottuja kvinoa"suurimoita", joista niistäkin tämä salaatti onnistuu jos kokonaisia ei ole saatavilla. Halloumi oli itselleni vierasta ennen tämän reseptin kokeilemista. Olen tarjonnut tätä eri illanistujaisissa useita kertoja; toimii lämpimänä, haaleana ja kylmänä eli kiireisen emännän unelma kun ei tarvitse pelata uunin kanssa.

Kvinoa-halloumisalaatti

Kvinoan valmistelu:
100g kvinoaa
1 rkl oliiviöljyä
2dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa

1. huuhdo kvinoa huolellisesti kunnes huuhteluvesi on kirkasta
2. kuumenna öljy pannussa ja lisää kvinoa, kuullota 1-2min
3. lisää kuuma vesi
4. peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä 10min kunnes neste on imeytynyt ja kvinoa turvonnut
5. jäähdytä

Salaatti:
125g kevätsipulia
125g kesäkurpitsaa kuutioituna
100g herneitä
250g halloumia
1 rkl oliiviöljyä
pilkottua tuoretta persiljaa
pilkottua tuoretta minttua
1 sitruunan kuori raastettuna
mustapippuria

Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa öljyssä muutama minuutti, lisää herneet ja paista vielä minuutin verran. Ruskista kuivassa pannussa kuutioitu halloumi. Sekoita kasviksiin. Lisää kvinoa. Lisää öljy ja mausteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti