tiistai 12. tammikuuta 2010

Maissi-chilimuffinssit



Minikoossa mukava suolapala juhliin tai illanistujaisiin, isompina sopivat aamiaiseksi tai välipalaksi. Ohje on yhdistelmä useita samantyyppisiä ohjeita.

Maissi-chilimuffinssit

155g maissijauhoja
155g vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 prk maustamatonta jogurttia
1/2 dl maitoa
50g parmesaania
1/2 dl öljyä
6 marinoitua valkosipulinkynttä
1 pieni tuore punainen chili siemenet poistettuna ja viipaloituna
1 muna


Lämmitä uuni 180 asteeseen.


1. soseuta chili, öljy, valkosipulit karkeaksi tahnaksi
2. lisää jogurtti, maito ja muna
3. yhdistä kuivat aineet ja parmesaani 
4. kaada öljyseos kuiva-aineisiin
5. öljyä muffinssipelti ja lusikoi taikinaa syvennyksiin
6. paista 20-25 min (minimuffinssit noin 20 min, keskikokoiset 25, isot 25-30)
7. tarjoa tuorejuuston ja/tai voin/margariinin kanssa

3 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselle, voisin vaikka heti ottaa yhden ;) Muutenki sulla on tosi kiinnostavan olonen blogi, kuvat varsinki älyttömän laadukkaita ja hienoja! :) Lisään sinut linkkilistalleni :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nooralle! Koko toissapäivänä tekemäni satsi on jo syöty, menevät niin mukavasti iltapalana/välipalana/aamiaisena... :)

    VastaaPoista
  3. Tein tuplataikinan isoja muffinseja, hyviä olivat vaikkakin makuuni jokseenkin mietoja. Liian vähän chiliä laitoin siis, seuraavalla kerralla reippaammin! :)

    VastaaPoista