sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Keittokirja: The Golden Book of Chocolate


Montako suklaakeittokirjaa ihminen tarvitsee? Tätä rupesin pohtimaan, kun suklaakirjat uhkasivat valloittaa kokonaisen oman osastonta keittiön keittokirjahyllyköstä. Onneksi tuli hankittua "The Golden Book of Chocolate", joka takuulla sisältää nekin ohjeet mitkä muista kirjoista uupuvat. Ja jokaisesta vielä pari muunnelmaa päälle.

Sivujen reunat ja koristepäällinen ovat kultavärisiä, ja sidontaan on liitetty kirjanmerkkinauha mikä on kätevä kun kokatessa yrittää saada opuksen pysymään auki tai vähintään olla kadottamatta paikkaa. Esteettisen näköinen opus siis. Sivuja noin 700, kuvat hienot, teksti sopivan isokokoista että sen näkee sieltä kauempaa hellan luota jos on jättänyt opuksen keittokirjatelineeseen kauemmas pöydälle. Alussa on yllättävänkin pitkä kirjallinen esitys suklaakokkailun historiasta.

Kirja on tyypilliseen tapaan jaettu reseptityypeittäin lukuihin, esim. "Cookies", "Bars and brownies", "Layer cakes", "Elegant desserts". En ole kirjaa ehtinyt vielä paljoakaan hyödyttää, mutta perusohjekokoelman laajuus ja perusteellisuus ihastuttavat; kirja on selkeästi todella kattava hakuteos. Jos pitäisi ottaa jonnekin mukaan vain yksi suklaaopus, ottaisin tämän suppeampien sijasta.

Jatkossa tulen varmasti bloggaamaan kirjan ohjeilla tehdyistä herkuista, miltä kuulostaisivat esim. Chocolate pumpkin cookies, Triple chocolate pecan bars, Irish cream cake, Viennese walnut torte tai Chocolate marshmallows?


Kirjaa on saatavilla esim. Play.comista joka toimittaa Suomeenkin postikuluitta. Hinta alle 20 euroa! Tässä suora linkki.

2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiisi leivontafoorumin kautta ja luinkin samantien kaikki postauksesi! Ihanaa pohdintaa mm. suklaista :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että tykkäsit :) Suklaasta tulen bloggaamaan aika paljon varmasti jatkossakin, se on meidän taloudessa leivonnan perusmateriaalia säännöllisin väliajoin.

    VastaaPoista