lauantai 2. tammikuuta 2010

Baileys-cupcaket


Huom! Tästä reseptistä löytyy uudempi, merkittävästi paranneltu versio kuvineen.

Vastaavia ohjeita löytyy netistä useita, omaan versiooni yhdistelin muutamaa netistä löytynyttä kuorruteohjetta kirjan "500 Chocolate Delights" -kirjan vaniljacupcakepohjan muunnelmaan.

Baileys-cupcaket

Cupcaket (12-13 kpl):
3 munaa
175g fariini- tai muuta tummaa sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
175g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150g voita
1 tl vanilja-aromia


Yhdistä aineet, jaa cupcakevuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes tikulla testaten kypsiä.


Kuorrutus:
125g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 minipullo Baileysiä


Vispaa monitoimikoneella yhteen rasva, tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon Baileysiä isolla teholla vispaten noin 1 tl osa-annoksissa. Jos koostumus pehmiää liikaa, lisää hieman tomusokeria. Käyttäen leveää veistä tai lastaa, kuorruta cupcaket ja koristele esim. suklaakahvipavuilla tai muilla karkeilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti