lauantai 9. tammikuuta 2010

Pinaatti-pinjansiemenpasta ja uuniruusukaalia



Teki mieli mehevää pinaattia, ja kun ko. kasvikselle irvistelevä aviomieskin sattui olemaan poissa kotoa, rynnin Stockmannin ruokaosastolle. Kumma kyllä sieltä ei tuoretta pinaattia löytynyt, mutta onneksi lopputulos osui napakymppiin pakastetullakin versiolla.

Pinaatti-pinjansiemenpasta


300g hienonnettua pinaattia (jos käytät pakastepinaattia, sulata pinaatit huoneenlämmössä)
100g kevätsipulia silputtuna
75g pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 iso tai 2 pientä ruukkua tuoretta basilikaa
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa
1 rkl kasvisfondia


Lisäksi:
tuorepastaa
parmesaania ripoteltavaksi annoksille


1. kuumenna öljy teflonkattilassa, lisää pinaatit ja hauduta noin 10min käännellen
2. lisää kevätsipulit, pinjansiemenet, suola ja pippuri, hauduta kannen alla noin 15min
3. lisää basilika ja fondi, hauduta noin 5min ja tarjoa pastan kanssa, päälle kannattaa ripotella parmesaania


Uuniruusukaalit

1 rasiallinen tuoretta ruusukaalia
1/2 rkl mustapippuria rouhittuna
1/2 tl merisuolaa
1,5 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesaania
1/2 dl vettä


1. lämmitä uuni 200 asteeseen
2. puhdista ruusukaalit, poista kannat ja uloimmat lehdet jos ovat kovin reikäisiä tai tummuneita
3. laita kaalit pieneen uunivuokaan, lisää öljy ja mausteet ja sekoita
4. kaada varovasti reunaa myöten vesi pohjalle
5. peitä foliolla ja hauduta uunissa 30 minuuttia


Ps. Blogissa on jo vieraillut lähes 500 kokkauksesta kiinnostunutta. Aivan mahtavaa! Tervetuloa vastaisuudessakin vilkuilemaan allekirjoittaneen yrityksiä, erehdyksiä, menestyksiä ja ruokapolitikointeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti