sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Sitruuna-marenkicupcaket



Ohje on yhdistelmämuunnelma The Hummingbird Bakery Cookbookin pohja- ja kuorruteohjeista.

Sitruuna-marenkicupcaket 


120g vehnäjauhoja
150g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl raastettua sitruunankuorta
40g huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
120ml maitoa
1 rkl limettimehua
1 muna


Lämmitä uuni 170 asteeseen.


1. yhdistä kuiva-aineet, sitruunankuori rasvaan ja käytä monitoimikonetta ensin pienellä, sitten kohtuullisella ja lopuksi kovalla teholla kunnes rakenne muistuttaa hiekkaa
2. sekoita keskenään maito, limetti ja muna haarukalla vatkaten
3. lisää puolet nesteseoksesta hitaalla teholla konetta käyttäen, sitten nosta nopeus kovaksi kokkareiden poistamiseksi
4. nosta nopeus suureksi ja lisää loput nesteseoksesta; käytä konetta kunnes seos on tasalaatuista
5. laita muffinssipellin koloihin paperivuoat ja kaada seosta vuokiin noin 2/3 täyteen
6. paista noin 20 min kunnes ponnahtavat sormella painettaessa takaisin muotoonsa eikä tikkuun tartu mitään; anna jäähtyä

Kostutukseen: sitruunamehua

Kun pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa niistä "nupit" pois jotta pinta olisi tasainen. Kostuta reilulla määrällä laimentamatonta sitruunamehua.

Marenkikuorrute:
2 valkuaista
1,25 dl sokeria


Vispaa vesihauteessa kunnes erittäin kovaa ja muotonsa säilyttävää. Pursota haluamaasi muotoon cupcakejen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 3 min. Varo palamista, tarkoitus on että marenki saa vain hiukan väriä.


Koristeluun: limettiviipaleita, sitruunankuorenpaloja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti