maanantai 25. tammikuuta 2010

Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku


En ole kermakakkufani; olen pitänyt niitä hieman vanhanaikaisina samaan tylsään perhejuhlien vakitarjottavakategoriaan kuuluvana kuin tiikerikakkua, lusikkaleipiä tai pasteijoita. Toisaalta niitä kovasti valmisversioinakin myydään, ja on aika vaikea väheksyä kauniin täytekakun valmistuksen vaativaa aikaa, vaivaa ja huolellisuutta. Opettelemaan siis! Hassua että teen vasta nyt reilusti yli parikymppisenä ekan kermakakkuni vaikka kaikenlaista muuta olen leiponut jo vuosia. Pohjaohjeena käytin Gordon Ramsayn suklaamarkiisikakun (ohje julkaistu tässä blogissa vuodenvaihteessa) pohjaohjetta. Kitsastelin hieman täytteen kanssa, mikä osoittautui huonoksi ideaksi koska kakku jäi siksi  reunoilta hieman matalammaksi. Kokeilin eri pursotintylloja tuohon päällykseen, siksi siinä näyttää olevan vaikka minkäsorttista kukerrusta päällekkäin.

Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku


Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja


1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.


Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa
2 prk maitorahkaa
3 rkl vaniljasokeria


Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle. Kostutukseen käy esim. vadelmamehu jossa joukossa tilkkanen vadelma- tai muuta marjalikööriä. Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.


Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl sokeria
(elintarvikeväriä)


Ps. Kiitos jälleen Kinuskikissan blogille koristeluvinkeistä, tuo Flora Vispin käyttö tuli ainakin sieltä, samoin murureunuksen teko kermasta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Annalle kommentista! Mukavan makuista oli, pieni vadelmahillolisä tai liköörilloraus kostukkeeseen tekisi kakusta vielä maistuvamman ja silti edelleen kevyen. Oma versioni jäi hieman kuivakaksi eli kostuketta reippaasti, kun taikinassa ei ole juurikaan rasvaa mehevöittämässä.

    VastaaPoista