sunnuntai 28. helmikuuta 2010
Mustikka-mantelijuustokakku siiderihyytelöllä
Tämä kauppareissun aikana päässä hahmottunut uusi, oma reseptini oli aviomiehen mielestä suorastaan täydellistä (harvinainen sanavalinta häneltä). Jujuna on mantelinen pohja, moussemainen juustokakkuseos ja siiderin käyttö mustikkahyytelön teossa. Sokeria on hyvin vähän, rasvaa sitäkin vähemmän eli myös keventäjille/laihduttajille/painonvartijoille lienee satunnaisena juhlapäivänä reseptistä iloa. Kuva on otettu tekopäivänä; jos kakun tarjoaa yön yli maustuneena ehtivät mustikat värjätä koko hyytelön kauniin tummaksi.
Mustikka-mantelijuustokakku siiderihyytelöllä
5 dl mustikka- tai muuta marjasiideriä (mieluiten ei light-versiona, makeutusaine tekee sivumaun)
1 pss pakastemustikoita (älä sulata!)
3 valkuaista
3 keltuaista
60g muscovado- tai demerarasokeria
30g vehnäjauhoja
20g mantelijauhetta
30g maissijauhoja
200g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 dl tomusokeria
1 prk Flora Vanillaa
10 liivatelehteä
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset kovaksi. Lisää sokeri ja vaahdota.
2. Yhdistä mantelijauhe ja jauhot. Lisää keltuaiset ja siivilöity jauhoseos vaahtoon.
3. Levitä hieman irtopohjavuokasi pohjaa laajemmaksi ympyräksi leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista noin 8min, kumoa ja jäähdytä. Leikkaa reunoista sopivasti pois jotta pohja mahtuu irtopohjavuokaan.
5. Leivinpaperoi irtopohjavuoan pohja ja reunat. Nosta pohja vuokaan ja kostuta noin 1 dl:lla siideriä.
6. Vaahdota Vanilla kovaksi vaahdoksi. Laita 5 liivatelehteä likomaan kylmään veteen.
7. Yhdistä tomusokeri, tuorejuusto ja vaniljajauhe. Lisää seos Vanillavaahtoon.
8. Kuumenna 1/2 dl siideriä ja sulata 5 liotettua liivatetta siihen. Lisää seos voimakkaasti vatkaten Vanillavaahtoseokseen. Kaada pohjan päälle irtopohjavuokaan ja jäähdytä ainakin 2h ajan.
9. Liota loput 5 liivatelehteä. Sirottele pakastemustikat varovasti hyytyneen kakun päälle. Kuumenna 1/2 dl siideriä, sulata liivatteet siihen ja sekoita jäljellejääneeseen siideriin. Kaada varovasti esim. lusikan kuperaa puolta hyödyntäen pakastemustikoiden päälle kunnes ne kaikki ovat melkein peittyneet.
10. Jäähdytä ainakin 2h. Suosittelen jäähdytystä seuraavaan päivään, jos haluat hyytelön muuttuvan kokonaan mustikkaisen tummaksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täältäpä löytyikin kiva ruokablogi! Eksyin tänne ihan ensimmäistä kertaa. Tosi hyvältä näyttää sekä blogin ulkoasu-että tekemäsi herkut! Nami :P Liityin lukijaksesi ja jään stalkkailemaan kirjoituksia.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku!
VastaaPoista