keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Raakakaakao-chilicookiet


Vaikka resepti onkin hienoinen muunnelma alkuperäisestä, kuuluu kiitos tästä reseptistä H:lle joka lähetti minulle tämän linkin Kris's cruelty free kitchen -blogin alkuperäisohjeeseen. Kaapissa oli heilunut jo pidempään pieni pussi raakakaakaomuruja, joiden hyödyntämiseksi blogin ohjeet tulivat kuin tilauksesta. Kuvasta tuli hieman kummallinen, kohdelampun suuntaus aikaansai talvisen siniset varjot.

Raakakaakao-chilicookiet

1/4 dl kasviöljyä
1/4 dl vaahterasiirappia
1/4 dl maitoa
1/4 dl muscovado- tai muuta tummaa sokeria
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljaesanssia
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl jauhettua kanelia
ripaus suolaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl leseisiä kaurahiutaleita
1 dl raakakaakaota rouhittuna (cocoa nibs)
1 rkl suklaarouhetta
1/2 pieni kuivattu chilipalko murustettuna


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Yhdistä kuiva-aineet omassa kulhossaan, kosteat aineet omassa kulhossaan.
3. Yhdistä seokset.
4. Nostele kastelluin käsin noin ruokalusikallisen kokoisia taikina-annoksia kämmenellesi, painele palloksi ja sitten litteäksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Jos taikina alkaa takertua käsiisi, huuhdo taikina sormista ja kastele kädet hyvin uudelleen.
5. Paista 10-12min kunnes reunat alkavat ruskistua. Irrota leivinpaperista vasta jäähtyneinä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista! Taikina on melko rapsakan kuiva; jos haluaa sitkeämpiä ja pehmeämpiä kannattaa kokeilla tuota linkin alkuperäisohjeen yläpuolella olevaa reseptiä.

    VastaaPoista