lauantai 13. helmikuuta 2010

Kevyt mango-piimämoussekakku


Ajoittain tekee mieli jotakin kevyttä mutta hyvää - varsinkin kun kituuttaa sisätiloissa talviflunssan kourissa. Tästä kakusta olen tehnyt useampaakin versiota sen elinkaaren aikana, viimeisin onnistui harvinaisen mukavasti. Kalorit ovat aika nollassa (varsinkin jos jättää pähkinät pois), silti mistään mauttomasta tylsäkkeestä ei suinkaan ole kysymys. Piimä on mukavaa vaihtelua tuorejuustoseoksiin.

Kevyt mango-piimämoussekakku

Pohja:
80g digestivekeksejä murustettuna
1/2 dl leseisiä kaurahiutaleita (esim. Myllärin Luomu)
1/2 dl öljyä
1/2 dl vettä
8-10 kpl kokonaisia pekaanipähkinöitä


Yhdistä kuiva-aineet. Sekoita erillisessä kipossa vesi ja öljy niin sekaisin kuin saat ja kaada seokseen. Murusta ja puristele käsin hyvin työstettäväksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoka pohjaa myöten leivinpaperilla. Painele pohjaseos tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi pohjalle. Asettele pekaanipähkinät pohjan reunoille säännöllisin välein.
Täyte:
3 prk Piltti Mangososetta
1 prk Flora Vanillaa vispattuna mahdollisimman kovaksi vaahdoksi
3 dl piimää
1 dl sokeria
1 rkl lakkalikööriä
1/2 tl vaniljajauhetta (esim. Citymarketissä myydään Rapunzel Bourbon Vanillea)


1/2 dl appelsiinimehua
9 liivatelehteä


1. Yhdistä piimä, sokeri, mangosose, likööri ja vaniljajauhe
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä kunnes pehmenevät. 
3. Kuumenna appelsiinimehu esim. mikrossa ja sulata liivatteet siihen hyvin lusikassa sekoittaen. Lisää liivateneste piimäseokseen.
4. Nostele Vanillavaahto piimäseoksen päälle ja pohjaa myöten kaapaisten vispaa nopeasti seokset yhteen
5. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja tasoita lastalla tai esim. kakkuraapalla pinta kauniiksi
6. Hyydytä jääkaapissa yö yli, koristele hyytyneenä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti