torstai 18. helmikuuta 2010

Kampasimpukat kukkakaalipyreellä ja kapriskastikkeella


Kyseessä on yksi Gordon Ramsayn lippulaivaresepteistä, jota olen halunnut kokeilla jo kauan. Tätä on tarjoiltu alkupalana useissa miehen ravintoloissa, ja erilaisia versioita on etsiytynyt monien muidenkin huippukokkien listoille. Valmistus ei ole vaikeaa, ja aromi osoittautui todella omalaatuiseksi ja hienoksi jopa aviomiehen mielestä (inhoaa yleensä kukkakaalia!). Kapriksina käytin niitä isoja säilykekapriksia joissa on aina pitkä kanta jäljellä, huuhtelin ne ja poistin kannat. Koitin toteuttaa mahdollisimman autenttisesti sen ohjeen mukaan, joka Ramsayn keittokirjasta Sunday Lunch löytyy.

Kampasimpukat kukkakaalipyreellä ja kapriskastikkeella


100g rusinoita
100g kapriksia
12-16 kampasimpukkaa
4 rkl oliiviöljyä
mietoa curryjauhetta
suolaa, mustapippuria
300g kukkakaalia
30g voita
2 rkl maitoa
1 dl kermaa
1 rkl sherryviinietikkaa


1. Laita 1 dl vettä, rusinat ja kaprikset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
2. Soseuta hienojakoiseksi kastikkeeksi, halutessasi voit jopa painella kastikkeen siivilän läpi
3. Pilko kukkakaali pieneksi ja ruskista sitä oliiviöljyssä paistinpannulla noin 3-4min
4. Lisää maito kukkakaaliin, peitä kannella ja anna hiostua noin 2-3min. 
5. Lisää kerma ja hauduta kypsäksi
6. Soseuta, lisää voi ja pidä lämpimänä.
7. Valmista vinaigrettekastike 3 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl sherryviinietikkaa sekoittamalla
8. Kuivaa simpukat ja ripottele niiden pintaan hyvin kevyesti curryjauhetta
9. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista simpukat kerran kääntäen 1min per puoli, ei hetkeäkään enempää
10. Tarjoa välittömästi kukkakaalipyreen, kapriskastikkeen ja vinaigretteloiskauksen kera



2 kommenttia:

  1. Tänään kokeilen tuota reseptiä, mutta ehkä hieman tyhmä kysymys: mihin toi voi tulee? :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, korjasin voitiedon reseptiin. Eli voi lisätään kukkakaalisoseeseen.

    VastaaPoista