maanantai 8. helmikuuta 2010

Okonomiyaki eli japanilainen kasvispaistos

Okonomiyaki muistuttaa lähinnä meikäläisiä kasvispihvejä. Tälle simppelille mutta täyttävän herkulliselle ruualle löytyy Japanista tuhansia siihen erikoistuneita ravintoloita. Niissä ruokailijoiden annetaan paikoin itsekin sekoitella taikinaan haluamiaan aineksia ja paistella yhdessä koottu ruokalaji valmiiksi pöydässä. Perusaineksena on usein kaali, tässä Kimiko Barberin ohjeesta tekemässäni muunnelmassa aineksina ovat porkkana ja purjo. Herkullista ja yllättävän kevyttä.

Okonomiyaki purjosta ja porkkanasta

2 purjoa pieniksi renkaiksi siivutettuna
3 porkkanaa raastettuna
3 munaa
4 rkl vettä
6 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maissijauhoja
suolaa
ruokaöljyä paistamiseen


Dippikastike:
4 rkl soijaa
1 tl seesamöljyä
2 rkl miriniä


1. sekoita paistikasainekset ja paista pannulla ensin toista puolta 3min, sitten kääntö ja toista puolta 2min
2. valmista dippikastike ja tarjoa pizzapalamaisiksi sektoreiksi leikattuna kastikkeen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti