maanantai 22. helmikuuta 2010
Banoffee-kääretorttu
Banoffee on brittiläinen leivonnainen, jossa banaani ja toffeeksi muuttuva maitotiiviste muiden aineiden ohella yhdistyvät äitelän herkulliseksi. Kehitin samanhenkisen mutta hyvin keveän kääretortun.
Banoffee-kääretorttu
Kääretorttupohja:
3 valkuaista
3 keltuaista
0,75dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maissijauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota valkuaiset
2. Lisää sokeri ja vaahdota kovaksi marenkimassaksi
3. Lisää keltuaiset kovasti vatkaten
4. Yhdistä kuiva-aineet, siivilöi sekaan ja kiepauttele taikinaksi
5. Paista 7 min 225-asteisessa uunissa
6. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, jäähdytä ja leikkaa pois kuivat reunat
Kostutus: 1 minipullo Dooleys-likööriä
Täyte: 2,5 banaania viipaloituna ja 1/3 kuorrutteesta
Kuorrute:
1 prk Flora Vanillaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristelu:
Mantelijauhetta
Raakakaakaomurusia
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti