lauantai 20. helmikuuta 2010

Kampasimpukoita ja parsaa salaattipedillä


Kampasimpukoiden valmistuksen helppous houkutti kehittelemään niistä oma resepti. Nämä lihaisat äyriäiset voivat ostohinnaltaan vaikuttaa todella kalliilta, mutta toisaalta salaattiin tai alkupalaksi ei montaa simpukkaa tarvita per syöjä. Tervetullutta vaihtelua katkaravuille siis! Paistaminen on helppoa: 1 min per puoli kuumalla, kevyesti öljytyllä pannulla. Kannattaa kuivata simpukat huolellisesti ennen paistamista ettei pannu ole täynnä kuplivaa simpukan pintaliman ja veden seosta.

Kampasimpukoita ja parsaa salaattipedille

3-4 kampasimpukkaa / syöjä
8-12 pikku vihreänparsanvartta / syöjä
Nippu vuonankaalia
Pieni keräsalaatti puhdistettuna
Kourallinen vesikrassia
Kourallinen kokonaisia basilikanlehtiä
2 rkl voimariinia
2 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä puristettuna
Mustapippuria rouhittuna
Merisuolaa rouhittuna
Balsamiviinietikkaa


1. Asettele keräsalaatinlehtiä lautaselle ja ripottele päälle basilikaa, vesikrassia ja vuonankaalia
2. Rouhi päälle mustapippuria ja pirskota hieman balsamicoa
3. Valmista parsojen kastike: sulata voimariini, sekoita sulaan sitruunamehua ja valkosipulimurska. Puristele lusikalla seoksessa olevaa valkosipulia. Rouhi joukkoon mustapippuria ja hiven merisuolaa.
4. Keitä parsoja 3min vedessä, kaada vesi pois ja lusikoi päälle kastiketta
5. Kuivaa simpukat. Suolaa ja pippuroi ne kevyesti molemmin puolin. Paista oliiviöljytyllä pannulla 1min per puoli.
6. Asettele simpukat ja parsat salaattipedille, tarjoa välittömästi ennenkuin parsat ja simpukat jäähtyvät.

5 kommenttia:

  1. Ostitko kampasimpukat pakasteena vai kalatiskiltä vai missä niitä nyt myydään? Mun on pitkään tehnyt mieli kokeilla kampasimpukoista jotain sapuskaa :)

    VastaaPoista
  2. Tuoreena löytää melko harvoin, mutta kalatiskeiltä saa laadukkaita pakastettuja. Sulatus käy muutamassa minuutissa lämpimään veteen upottamalla. Kannatta käsitellä hellävaraisesti kun paista ja puolittaa, pakasteesta sulatetut aika herkästi hajoavat.

    VastaaPoista
  3. Jos nuo kuvan simpukat ovat paistettuja niin on pannu ollut aivan liian kylmänä. Muutenkin kannattaa kysellä tuoreiden simpukoiden tilausmahdollisuutta, koska nämä kyllä ovat yksi herkku joka ei kestä pakastamista. :(

    VastaaPoista
  4. Totta - tuore on aina paras. Pyrin paistossa toki laittamaan simpukat oikein kuumalle pannulle kun eivät kestä kuin alle minuutin paiston yhteensä, toki on aina mahdollista että on ollut hätäinen päivä ja livahtaneet pannulle hieman etuajassa :) Melko huonosti kyllä kypsyysaste/pinta tuosta kuvasta näkyy.

    VastaaPoista
  5. Kokeilimme Kala Autosta ostettuja pakastettuja kampasimpukoita.Osittain vielä jäisinä paistoin.Ei siihen minuutti riittänyt en kyllä kelloa tuijottanut vaan kampasimpukoita.Eivät hajonneet ja olivat erinomaisen hyviä.Voissa paistoin vähän reilussa ja nestettäkin irtosi,koska olivat vielä jäisiä.Ylimääräisen nesteen siirsin aina kattilaan siinä meni mukaan aina voitakin tietysti ja ruskistin vähän kampasimpukoita;jotku jäivät vaaleiksi väkisinkin koska määrä oli aika iso.8 ruokailijaa saivat kaikki 4-5.Tein näin kerätystä nesteestä kastikkeen, johon laitoin kanttarelli konjakki creme fraichea ja suurustin vehnäjauhoilla. Tämä kastike syötiin pääruoan kanssa, mikä oli Lidl:stä ostettua ja varovasti paistettuja Alaskan seifileitä. Kampasimpukoiden ja parsojen kanssa tein ohjetta mukailevan kastikkeen (vaaleat pikkuparsat purkista kun ei muuta tullut hankittua) lorautin lisäksi kuivaa valkoviiniä ja kermaa. Tuli erinomainen kastike. Ensimmäinen kerta elämässäni kun tein kampasimpukoita ja tuli erinomaista. En tiedä olisiko tuore parempaa.Vieraileva kokki sanoi ainakin niiden olleen erinomaisia. Salaattipeti oli vähän yksinkertaisempi ja koottu aineista mitä oli myös tuoretta pinaattia oli mukana. Suosittelen. Harmi kun kuvan ottaminen unohtui!!!!

    VastaaPoista