perjantai 19. helmikuuta 2010

Croque monsieur savulohesta ja pähkinäjuustosta


Croque monsieur on ranskalaisten vastine club sandwichille. Kuten brittiserkustaan, on tästäkin leivästä satoja versioita. Tämä versio jäljittelee osin Gordon Ramsayn kirjan "Kitchen heaven" ohjetta, osin kulkee omia polkujaan. Savulohiversio on ranskassakin sen verran suosittu, että paikoin sitä kutsutaan erityisnimellä croque norvégien.

Croque monsieur savulohesta ja pähkinäjuustosta

4 viipaletta ruispaahtoleipää kovaksi paahdettuna
40g savulohta
100g tuorejuustoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
10 vartta auringonkukansiemenversoja karkeasti silputtuna
1 rkl silputtua ruohosipulia
4 höyläviipaletta brandy-pähkinäjuustoa (tai muuta kovaa edam/kermajuustoa)


1. Sekoita tuorejuustoon mausteet, yrtit ja sitruunamehu
2. Voitele kaikki 4 viipaletta tuorejuustoseoksella
3. Ripottele kahdelle puolikkaalle savulohta
4. Asettele juustoviipaleet savulohen päälle
5. Nosta "kansi" päälle, leikkaa reunat pois ja leikkaa kumpikin leipä kahdeksi kolmioksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti