keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Pistaasijäätelö ja appelsiini-passionkastike


Kehnompi pistaasijäätelö maistuu muovisen teolliselta, hyvä taas tuo esille sen erityisen aromin joka vain tuoreissa pistaaseissa on. Liian vahvaa lisämakua pistaasijäätelölle on turha tuoda, koitin pitää kastikkeen aromin keveänä.

Pistaasijäätelö ja appelsiini-passionkastike

Hyvää pistaasijäätelöä (esim. Pappagallo)
2 dl vettä
2,5 rkl perunajauhoja
2 dl appelsiinimehua
3 passionhedelmän sisus
1/2 dl sokeria


Koristeluun: 4 palaa suklaata sulatettuna


1. Valmista koristeet: prsota sulatettua suklaata ohuena nauhana moninkertaisiksi kiekurakuvioiksi leivinpaperille ja jäädytä jääkaapissa mahdollisimman viileällä tasolla
2. Vispaa perunajauhot kylmään veteen, kuumenna vispaten kiehuvaksi ja sekoita kunnes kunnolla geeliytynyttä
3. Ota kattila pois liedeltä ja kaada ohuena nauhana vispaten mukaan appelsiinimehu
4. Lisää hedelmäaines ja sokeri ja jäähdytä jääkaapissa
5. Tarjoa jäätelö koristeiden ja kastikkeen kera 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti