sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kevyt poro-purjopasta


Poro on eettistä lihaa - vapaana tuntureilla juossutta ja luontaista ravintoaan suurimmaksi osaksi syönyttä. Aviomies ei klassisesta poronkäristyksestä piittaa joten kehitin käristyslihasta melkoisen onnistuneen pastakastikkeen. Tarkoitus ei ole, että poropalat uivat ruokakermassa vaan kevyt ruokakerma toimii mausteena siinä missä persilja ja mustapippurikin.

Kevyt poro-purjopasta

350g poronkäristyslihaa tuoreena tai pakasteesta sulatettuna
1 purjo suikaloituna
1 rkl balsamiviinietikkaa
nippu persiljaa silputtuna
mustapippuria
ripaus merisuolaa
1,5 dl kevyttä ruokakermaa
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuina


2 rasiaa tuorepastaa, mielellään tagliatellea tai linguinea


1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna noin 1 rkl kasviöljyä paistinpannulla ja ruskista poronliha.
2. Lisää purjo ja mausteet, hauduta noin 3 min.
3. Lisää ruokakerma ja laita kansi päälle
4. Keitä pasta, annostele se lautasille ja nostele kastiketta päälle. Koristele kirsikkatomaatinpuolikkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti