torstai 25. helmikuuta 2010

Herne-pekonipasta


Vastaavia ohjeita on paljon etenkin brittiläisissä keittokirjoissa, Suomessa ei herneitä näy juuri pastakastikeohjeissa. Pakasteherneet ovat toki ankea korvike tuoreille, uuden sadon herneille mutta pekonin kaverina pärjäävät kyllä. Älä käytä säilykeherneitä, ne pysyvät turhan huonosti kasassa. Käytän aina pekoniruokiin filepekonia, ja vain sen verran että se antaa makua. Näin ei kaloreita kerry liikaa, varsinkin kun tässä ei ole kermakastiketta.

Herne-pekonipasta

1 pss pakasteherneitä
1 tl kasviöljyä (enemmän, jos et käytä teflonpannua)
1/2 pkt filepekonia (esim. Amerikan pekonin fileversio)
1 punasipuli silputtuna
1 rkl balsamicoetikkaa
rouhittua mustapippuria
savusuolaa
1 tl sitruunamehua
Nippu persiljaa silputtuna


Tarjoiluun: täysjyväpastaa, parmesaanilastuja


1. Laita pastavesi kuumenemaan. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla kasviöljytilkan kera
2. Lisää loput aineet sitruunamehua ja persiljaa lukuun ottamatta ja laske lämpö ykköselle tai kakkoselle
3. Kun pastavesi kiehuu, ota kastikepannu pois levyltä, lisää persilja ja sitruunamehu ja peitä kannella
4. Nosta kypsä, valutettu pasta paistinpannuun kastikkeen sekaan ja kuumenna heti sekoitellen
5. Tarjoa heti parmesaanilastujen kera

2 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että näyttää todella hyvältä vaikken pekonista oikein tykkää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Pekonia kannattaa laittaa oman maun mukaan, ja pekonin laatu vaikuttaa todella paljon makuun. Jos ei ole oikein innostunut rasvaraitaisesta peruspekonista kannattaa kokeilla suosittelemaani filepekonia.

    VastaaPoista