torstai 4. helmikuuta 2010

Naudanlihaa ja paksoita


Paksoi eli bok choy eli pak choi on kiinankaalia muistuttava mutta maultaan pehmeämpi ja mielenkiintoisempi vihannes. Välillä sitä löytää tavallistenkin ruokakauppojen hyllyiltä, tällä kertaa sitä sattui kuitenkin matkaan aasialaisten elintarvikkeiden myymälästä, brahenkadun China Marketista Turusta. Ohje on symbioosi muutamasta samantyyppisestä.

Naudanlihaa ja paksoita

400g paksoita pestynä ja suikaloituna
2 rkl rypsiöljyä
1/2 kiinalainen yksikyntinen valkosipuli ohueksi siivutettuna
300g naudanpaistisuikaleita
2 rkl japanilaista ponzu-kastiketta tai vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl limettimehua
2 rkl miriniä (tai 1 rkl omenaviinietikkaa + 1 tl hunajaa)
1 rkl ruoko- tai muuta tummaa sokeria
1 rkl seesamiöljyä
kuivattua chiliä
rouhittua mustapippuria


1. kuumenna öljy wokissa
2. lisää chili ja mustapippuri, valkosipulit ja naudanliha ja ruskista kunnes liha alkaa luovuttaa nestettä ja on kauttaaltaan pintaruskeaa
3. lisä paksoisuikaleet ja loput mausteet
4. tarjoa nuudelien tai riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti