sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Safkaseireenin vappumenuehdotus


Oma vappuni kuluu mökillä eli ylioppilaslakki jää tänä vuonna päähän painamatta. Tässä kuitenkin ideapaketti vappulounaan tai -picnicin pohtijoille.

Tänä vuonna vappu pukeutuu vihreään. Alkupalana klassikko: parsaa hollandaisekastikkeella. Yrttinen Keväänvihreä lohipiiras (ohje alla) on helppo valmistaa, kätevä ottaa mukaan ja siten picnicille sopiva herkku. Sen lisukkeena toimii hyvin esimerkiksi Artisokka-vesikrassisalaatti tai vihersalaatti basilikakastikkeella. Marjasesongin ollessa vielä monen kuukauden päässä sopii keväiseksi jälkiruuaksi kirpeänmakea Sitruunapilvipiiras. Perinteisempää kahvipöytää kokoava taas voi kokeilla esimerkiksi seuraavia herkkuja: Kääretorttu mascarpone-sitruunatäytteellä, Pistaasimacaronit, Tyrniruudut tai Aprikoosi-hasselpähkinäbrowniet.


Keväänvihreä lohipiiras

Pohja:
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
100g raejuustoa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3/4 dl kasvisöljyä



Täyte:
n. 70g tuoretta rucolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 pieni rasi kirsikkatomaatteja viipaloituna
300g kylmäsavulohta pilkottuna
150g mozzarellaraastetta
3 munaa
2,5 dl maitoa
1 tl worcestershirekastiketta
rouhittua mustapippuria
pieni ripaus rouhittua merisuolaa


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Valmista pohja vaivaamalla ainekset käsin yhteen ja painelemalla taikina piirakkavuokaan
3. Silppua rucola ja basilika ja yhdistä muihin täyteaineisiin
4. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 20-30min kunnes kypsää (täyte ei hetku heilutettaessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti