tiistai 1. toukokuuta 2012

Daim-korvapuustit


Moniin leivonnaisiin käytetty daim-suklaa sopii myös mehevöittämään korvapuustien täytettä.

Daim-korvapuustit


Taikina:
5dl maitoa hieman kättä lämpimämpänä
2 pss kuivahiivaa
2 munaa
1,75 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
ripaus rouhittua merisuolaa
14 dl vehnäjauhoja
140g sulatettua, hieman jäähtynyttä voita


Täyte:
kanelia
pehmeää Oivariinia
ruokosokeria
3 daim-patukkaa hienoksi rouhittuna


Voitelu:
1 kananmuna vatkattuna
ruokosokeria


1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Sulata hiiva maitoon
3. Lisää munat, sokeri ja mausteet
4. Alusta mukaan jauhot ja lisää viimeisenä rasva; lisää tarvittaessa hieman jauhoja jos taikina jää turhan löysän oloiseksi
5. Kohota liinan alla puhtaassa, jauhotetussa kulhossa noin 1h tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut
6. Jaa taikina 2 osaan ja kauli kumpikin suorakaiteenmuotoiseksi levyksi
7. levitä levyille Oivariinia, ripottele ruokosokeria ja reilusti kanelia sekä daimrouhe 
8. Rullaa levyt, leikkaa kumpikin noin 18 palaseksi vinottain; käännä kapea puoli ylöspäin ja paina kohti pöytää jolloin saan perinteisen mallisia korvapuusteja
9. Kohota noin 30-40min, voitele ja ripota päälle sokeria
10. Paista kutakin pellillistä noin 8-10min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti