tiistai 17. huhtikuuta 2012

Aarniometsän lasagne



Tämä ohje on muunnelma suosituksi osoittautuneesta Äärimmäisestä lasagnesta. Inspiraatiota on haettu tummista erämauista.

Aarniometsän lasagne                                          

200g naudanjauhelihaa
200g lampaanjauhelihaa
2-3 rkl öljyä

2 sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna (ei murskattuna)
1 iso prk tomaattimurskaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl härkäfondia
1 rkl soijakastiketta
2 kuivattua chilipalkoa murustettuna
2 kourallista tuoreita tai kuivattuja sieniä
suolaa, mustapippuria

1. kuullota sipulit ja chilimurska öljyssä

2. lisää jauhelihat ja ruskista
3. lisää loput aineet, hauduta kastikkeeksi

Bechamelkastike:
50g voita                                                                        
50g vehnäjauhoja                                                            
noin 6 dl täysmaitoa                                                           
75g parmesaanilastuja    
ripaus rouhittua merisuolaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää

1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. 
2. Lisää jauhot vispaten nopeasti ja ruskista 1-2 min. 
3. Siirrä kattila pois levyltä ja kovasti vispaten/sekoittaen kaada ohuena nauhana maitoa 2-3 dl kastikkeeseen. 
4. Siirrä takaisin levylle ja lisää maitoa sitä mukaa kun seos imee nesteen itseensä ja paksuuntuu. 
5. Lopullisen kastikkeen ei tarvitse olla hirveän paksua. Kun kastike on valmista, lisää parmesaani ja mausteet.
                                                       
9-12 lasagnelevyä (esikypsennettynä jos levyjen pakkaus niin ohjeistaa)                                               
2 ruukkua basilikaa (lehdet riivittyinä irti)                                                         
noin 15g parmesaanilastuja pinnalle

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Levitä laakean, mahdollisimman neliömäisen vuoan pohjalle ohuelti valkokastiketta. 
3. Asettele päälle 1 kerros lasagnelevyjä. 
4. Kaada päälle lihakastiketta. Sirottele kokonaisia basilikanlehtiä päälle. 
5. Seuraavaksi uusi levykerros, jonka päälle valkokastiketta, lihakastiketta ja basilikaa tässä järjestyksessä. 
6. Päällikerroksen tulee koostua vain lasagnelevyistä joiden päälle kohtuupaksulti valkokastiketta ja päälle ripotellen parmesaanilastut.
7. Peitä foliolla ja paista uunissa 35min. Ota folio pois ja paista vielä 10min tai kunnes pinta on saanut kunnolla väriä. Tarjoa kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti