sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vadelma-mansikkacupcaket


Nämä herttaisen pinkit cupcaket sopivat vaikkapa pikkuprinsessojen syntymäpäiväjuhlatarjottavaksi. Koristeluna käytin kuivattuna mansikkaviipaleita, mansikanmakuisia strösseleita ja muita koristerakeita. Saat noin 12kpl pienehköjä cupcakeja. Älä lusikoi paperivuokiin kovinkaan paljoa taikinaa (2/3 korkeudesta riittää) jotta kuorrutteen pursotus ja koristelu olisi helpompaa.

Vadelma-mansikkacupcaket

Cupcakepohjat:
225g pehmeää voita
5 dl sokeria
5 munaa
1/2 rkl vaniljaesanssia tai bourbonvaniljajauhetta
3 dl kulutusmaitoa
ripaus rouhittua merisuolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissijauhoja
noin 200g pakastevadelmia


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Vaahdota voi ja sokeri
3. Lisää munat yksitellen
4. Lisää vaniljaesanssi
5. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola
6. Lisää koko ajan vatkaten taikinaan maitoloraus ja jauhoja
7. Laita paperivuokia muffinssipellin koloihin ja jaa pakastevadelmat vuokien pohjalle
8. Lusikoi taikinaa vuokiin
9. Paista noin 18-22 min kunnes sormella pinnalta koskettaen leivonnainen on joustava eikä tikkuun tartu mitään


Kuorrute:
300g mansikkatomusokeria
200g tavallista tomusokeria
160g pehmeää voita
loraus kulutusmaitoa
punaista elintarvikeväriä


1. Vatkaa tasaiseksi tahnaksi sokerit ja voi (varo! seos pöllyää kovasti)
2. Lisää pieni loraus maitoa sekä väriaine ja käytä vatkainta kunnes seos on silkkisen tasaista ja helposti pursotettavaa
3. Pursota ja koristele cupcaket haluamallasi tavalla ja anna kuorrutteen hyytyä jääkaapissa

2 kommenttia:

  1. Luonnossa todella söpöjä ja mahtava maku! Kiitos. -Mari

    VastaaPoista
  2. tein näitä ja tuli tosi hyviä! =)

    VastaaPoista