torstai 10. helmikuuta 2011

Naudan ulkofilepihvi ja artisokka-vesikrassisalaatti


Pihvi ei välttämättä kaipaa kaverikseen perunoita tai muita juureksia, vaan ruokaisa salaattikin riittää (näin annos sopii karppaajillekin). Tässä haetaan salaattiin tukevuutta latva-artisokalla.


Naudan ulkofilepihvin paistaminen


Jos pihvi on valmiiksi marinoitu esim. yrteillä, pyyhkäise pinnalta marinahippuset ja liika kosteus pois etteivät ne pala ja räisky paistaessa. Kuumenna paistinpannulla 1rkl öljyä ja 1 rkl voita ja paista pihvi kerran kääntäen 2-4 min/puoli riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Suolaa ja pippuroi ylöspäin oleva puoli toisen puolen paistuessa. 

Artisokka-vesikrassisalaatti


200g öljyyn säilöttyä marinoitua latva-artisokkaa huuhdeltuna ja paloiteltuna
2 rasia kirsikkatomaatteja paloiteltuna
2 pientä kerää lehtisalaatti
2 ruukku basilikaa silputtuna
1 ruukku vesikrassia silputtuna
mustapippurirouhetta
2 rkl aurinkokuivattuja kirsikka- tai tavallisia tomaatteja silputtuna
3 rkl öljyä (esim. saksanpähkinä)
1 rkl viinietikkaa (esim. omenamaustettua)
1/3 kurkku paloiteltuna
3 rkl kurpitsansiemeniä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti