torstai 30. syyskuuta 2010

Kääretorttu mascarpone-sitruunatäytteellä



Sitruunalla maustettu täyte toimii hyvin tummankin kääretorttupohjan kanssa. Hyvää vaihtelua hillo- ja muille marjatäytteille.

Kääretorttu mascarpone-sitruunatäytteellä

Pohja:
6 munaa
2 dl ruokosokeria (tavallinen valkoinen sokeri käy myös)
2 rkl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta


Täyte:
200g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
200g maustamatonta rahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 prk Danio -vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munasokeriseokseen, sekoita varovasti yhteen 
4. Levitä syvälle, leivinpaperoidulle uunipellille ja paista noin 6-8min
5. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, odota hetki ja vedä sitten pohjan hieman jäähdyttyä paistopaperi pois
6. Valmista täyte yhdistämällä ainekset, levitä se pohjan päälle, rullaa ja anna vetäytyä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen tarjoilua

1 kommentti:

  1. Aivan ihana kääretorttu. Täyte on raikkaan kuulonen.

    VastaaPoista