torstai 19. elokuuta 2010

Tyrniruudut



Ostin rasiallisen tyrnirouhetta, jolle piti sitten keksiä käyttöä. Pohjana on klassinen suklaaneliö/mokkapalaresepti josta muokkasin aikuiseen makuun sopivan tyrniversion. Liköörin pois jättämällä sopivat hyvin lapsillekin jos vain tyrnistä tykkäävät. Kuvan ruuduissa kuorrute jäi hieman turhan ohueksi kerrokseksi, korjasin asian reseptiin.


Tyrniruudut


6 munaa
4,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljajauhetta (voi korvata toisella teelusikallisella vaniljasokeria)
8 rkl tyrnirouhetta
7,5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa tai kermaa
220g sulatettua voita tai margariinia

Kuorrutus:
8 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua voita
1 dl tyrnimehua (johon sekoitettuna 1 rkl keltaista elintarvikeväriä)
3 rkl lakka- tai tyrnilikööriä sekoitettuna mehuun

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon
4. Lisää maito ja voisula, sekoita tasaiseksi
5. Levitä leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista n. 12-15 min.

Kuorrutus:
 Sekoita tomusokeria valuttaen siihen vähitellen sekä mehuseosta että sulatettua voita, kunnes seoksesta tulee sopivan paksuista. Levitä kuorrutus jäähtyneelle taikinalevylle. Koristele nonparelleilla tai esim. tyrnirouheen jämillä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti