sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vihersalaatti basilikakastikkeella


Vihersalaatin ei tarvitse olla mauton sivuroolin esittäjä, vaan valitsemalla vaihtelevia salaattilaatuja ja luomalla sopivan kastikkeen voi salaatti kohottaa entisestään koko muun aterian makumaailmaa. Kuvassa kastiketta ei ole vielä lisätty, halusin kuvata kauniit salaatinlehdet sellaisenaan.

Vihersalaatti basilikakastikkeella

1 ruukku vesikrassia
1 rasia vuonankaalia
1 ruukku sinappikaalia
1 pss jääsalaattia
1 kerä jotakin sileälehtistä salaattia


Kastike:
8 rkl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
2 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3 rkl etikkaa (esim. hilla- tai omenamausteista)
1 rkl pinjansiemeniä


1. Pese, kuivaa ja sekoita salaattiaineet
2. Valmista kastike soseuttamalla ainekset
3. Lisää kastike salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti