torstai 16. kesäkuuta 2011

Parsaa hollandaisekastikkeella


Parsa nauttii Keski-Euroopassa samaa keväisen herkun roolia kuin meillä kesäiset uudetperunat. Hollandaise on sille klassinen kumppani. Varo juoksettumista! Tämä Hollandaisen perusohje on Kotiruoka-klassikkokeittokirjasta.

Parsaa hollandaisekastikkeella

Keitettyä tankoparsaa noin 6-8kpl/syöjä
Pinjansiemeniä tarjoiluun


Hollandaisekastike:
2 keltuaista
1 rkl vettä
100g voita
1,5 rkl sitruunamehua
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa


1. Laita parsat kiehumaan
2. Kuumenna vettä pikkukattilassa ja asenna höyryyn toinen kattila tai kuumuudenkestävä kulho siten, ettei sen pohja kosketa vettä; älä anna veden kiehua vaan ainoastaan poreilla hiljaa
3. Laita keltuaiset ja vesi kulhoon ja vatkaa, kunnes seos saostuu kiisselimäiseksi
4. Lisää voi nokareina, mausta ja pidä lämpimänä välillä sekoittaen kunnes parsat ovat valmiita tarjottavaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti