keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Cashew-raakakaakaopikkuleivät


Kaappiin oli jäänyt pieni pussi raakakaakaomuruja: kovin moneen reseptiin en ole ollut sitä innostunut käyttämään, mutta näihin rapsakoihin Meksikosta inspiraatiota ammentaviin pikkuleipiin se sopi oikein hyvin: raakakaakao-chilicookiet. Nyt halusin luoda vaaleasta pikkuleipätaikinasta pehmeän pähkinäisen keksireseptin. Helppoja ja nopeita valmistaa, ja voit halutessasi korvata raakakaakaon myös suklaarouheella.

Cashew-raakakaakaopikkuleivät

120g pehmeää voita
200g sokeria
1 muna
1,5 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
210g vehnäjauhoja
1 dl raakakaakaomuruja
2 dl cashewpähkinöitä joita on hienonnettu kevyesti


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Vaahdota voi ja sokeri
3. Lisää muna
4. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää seokseen
5. Vaivaa pikkuleipätaikinaksi
6. Muovaa jauhotetuin käsin seoksesta tanko, ja leikkaa siitä pieniä viipaleita
7. Muotoile viipaleet pieniksi litteiksi pyöreiksi pikkuleiviksi ja asettele ne noin 3-4 cm välein leivinpaperoidulle uunipellille
8. Paista noin 12-15min kunnes kullanruskeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti